Återblick

Återblick

Året var 1977
I en by i Jämtland hade mina föräldrar ett litet timrat inrett härbre på skogen som sommarstuga det var strax före midsommar och om affären var kvar i byn på åsen kom jag inte ihåg men jag kom ihåg att några av pojkarna på åsen som var jämngamla med mig och jag umgicks med lyckats köpa en back öl klass IIB (mellanöl ungefär 4,5%) och att jag skulle vara med och dela på denna. Vi skulle senare cykla ner till dansbanan ovanför kvarnen.
Vi satt där i en lada och drack stora klunkar ur halvliters burkar och rapade ikapp och frågade varandra
– Känner du nåt?
– Näe jag blir bara så skitotörsti
–Jag måste pinka
Vi cyklar sedan genom byn nerför grusvägen till dansbanan, där det är mycket folk både i kaffestugan och på parkeringen, inne i rotundan vet jag inte, jag löste inte inträde eftersom jag aldrig dansade frivilligt, dessutom spelade bandet gammeldans. Det är midsommar kvällen sval men ljus och klockan har hunnit slagit tio. Vi hamnade istället baksätet på någons brorsas Amazon vi satt fyra där i bak sätet,Jag någon som hette Mats och Eva eller Maria eller något och hennes kompis Lena. Mats behövde plötsligt ut för att kräkas och jag hamnade bredvid Lena, hon bjöd på brännvin och vi började hångla, första gången jag hånglade i mitt liv, kändes konstigt men bra. Sedan kom Mats tillbaka och ville åka hem och jag fick lämna baksätet. Musiken hade tystnat himlen var röd och dimmorna la sig runt de kvarvarande bilarna , jag mådde lite illa frös en aning men var kär tror jag, i Lena som jag sedan aldrig såg. Jag cyklade hem till timmerstugan i skogen vid ån.

52317577111_96c5ff0ec5_kjpg