Att betrakta sorg genom fingrarna

Att betrakta sorg genom fingrarna

Eric Torell den förståndshandikappade unge mannen som lekte fantasileken som slutade i tragedi och djupaste sorg för att så många saker gick fel.
I mitt jobb  som tecknare ingår det att emellan åt bevaka rättegångar och på något sätt försöka fånga dessa på ett konstnärligt och journalistiskt relevant sätt. Ofta är detta ett både lite skrämmande och fascinerande och inte sällan en känslomässig uppgift. Där lagen höjd över det känslomässiga och irrationella knivskarpt ska skipa rättvisa via sina lagens människor på de olika sidorna. Att få befinna sig som åskådare och förmedlare av detta kan jag tycka är en ynnest, i att lära sig om vad det är att vara människa och förstå de tillkortakommande som ibland slår ner så hårt och lockar fram det mest gemena hos oss och hur vi försöker råda bot på detta.
Denna rättegång var bara sorglig och det jag lär mig är hur svårt det är att kräva ut ansvar när alla inblandades liv på ett eller annat sätt blivit förstört,  där alla gråter och där om inte om hade varit både en lycklig ung man fått fortsätta sprida glädje med sina upptåg och några unga duktiga poliser hade kunnat ägna sig åt det de kan bäst nämligen att se till att vi övriga har trygg tillvaro.
Det finns så många varför i den här i historien som andra än jag måste ställa.

Skickar med lite behind the scenes bilder på kolleger från dagen

_DSF5112jpg_DSF5106jpg_DSF5120jpg_DSF5125jpg