Lilla Sigtuna i höstbestyr

Lilla Sigtuna i höstbestyr

JAS (juli,augusti,september) är månaderna då man enligt en del expertis ska beskära sina fruktträd , då man ska ta sticklingar och rensa bort  sommarens blomstänglar. Jag är alltid till en början lika uttråkad som jag är trött i början på en cykeltur eller fjällvandring men i takt med att timmarna går  så växer tillfredsställelsen och stressnivån går brant ner och när kvällen sedan infaller så är jag den lyckligaste killen på jorden. Trädgården är på något vis något som håller en på jorden, något där det alltid finns att göra och som mitt i självtvånget förser en med den djupaste av tillfredställelser. Kanske är årtusenden av evolution, de gener som lärt oss att ta tillvara naturen bruka den förädla den och leva i samklang med den, som även i min villaträgård får sitt lystmäte.

_DSF5489jpg_DSF5493jpg_DSF5515jpg_DSF5486jpg