Mellan Hägg och Syrén

Mellan Hägg och Syrén

Varje år den här tiden säger jag! nästa år gör jag som skomakaren och ändå gör jag det aldrig. Märkligt! När jag egentligen inte vill göra annat nu än att leva ett Ferdinand liv. lukta på blommorna sitta under ett träd dricka en kopp kaffe och inte stångas med de andra.
_DSF2016jpg
En trädgård kan vara ett helt universa, dels med det som man med svett, armod och för dyra pengar inhandlat, arrangerat och lagt möda på. Men också av undanskymda platser där blommorna själva skapar sina rum och berättelser. Kanske är det dessa platser som jag är mest förtjust i för att de kontrasterar för att blommorna på egenkraft nästlat sig in. Ibland räknas de till ogräs som den här Gulplistern,_DSF2028jpgIbland som små glittrande safirer i trädens skugga som dessa Förgätmigejer eller som passionerat doftande vita explosioner från den under resten av året tämligen anonyma Häggen vid trädgårdens slut.

_DSF2032jpg Det här är den tid då jag i hemlighet vill förirra mig in den nyvaknade grönskans tempel_DSF2122jpg_DSF2112jpg_DSF2113jpg