Sommarens sista dagar

Sommarens sista dagar

Är tillbakakommen efter 5 dagars vistelse i södra Böhmen  och sitter vid den lunga som utgör en del av min bakgård, Sigtunaån. 
Med lite tillbakablick över resandet så tycker jag fortfarande att det finns något  lite spännande med att upptäcka delar av världen helt på egen hand även om jag börjar känna avsaknad av någon att umgås med på kvällen, någon att bubbla med över en god bit mat och ett glas vin innan natten gör sin entré.  Detta framför allt efter att det gått några dagar och nyhetens behag av ensamhet har klingat ut. Kanske är det så att jag, hur obegripligt det än låter har blivit äldre och att min position ensam vid ett bord, borta ter sig annorlunda än för 25 år sedan . En man i övre medelåldern med en öl och en bit mat framför sig har en större ring av intrigitet runt sig helt enkelt. Men mer om själva resan  senare.
Natten lystes upp av ett våldsamt åskoväder och sakta smyger sig en ny tid över oss, uppstart och förändring. på vilket sätt vet jag ännu inte.